среда, 1. септембар 2010.

Počela nova školska godina

Danas je 1-vi septembar – počela je školska godina. Na teritoriji grada Smedereva u svih 18 osnovnih i šest srednjih škola počela je nastava. Zbog sanacije sanitarnih čvorova, u Ekonomsko-trgovinskoj školi danas, prvog dana škole, biće održana samo po tri časa u prepodnevnoj i poslepodnevnoj nastavi. Inače, profesori ove škole, članovi Unije sindikata prosvetnih radnika doneli su Odluku da danas stupe u jednodnevni štrajk upozorenja. U smederevske škole krenulo je više od 10 hiljada osnovaca i 4 hiljade srednjoškolaca.

Ove školske godine u prvi razred osnovne škole krenulo je više od hiljadu i 100 prvaka. Roditelji za kupovinu kompleta knjiga za osnovnu školu treba da izdvoje od četiri i po hiljade do 10 hiljada dinara, koliko je potrebno platiti udžbenike za sedmi razred, koji su i najskuplji. Za srednju školu, u zavisnosti od smera, cena je oko 7 hiljada dinara. Besplatne udžbenike za ovu školsku godinu dobiće učenici prvog i drugog razreda osnovne škole.

Predškolska ustanova „Naša radost“ takođe je spremna za početak školske godine. Za pohađanje obaveznog predškolskog obrazovanja do sada se prijavilo 1.115 mališana. Prijavljivanje će trajati do kraja septembra.

Kompanija Ju-es-stil Srbija danas će organizovati podelu školskog pribora za prvake i prigodnu dečiju predstavu u Velikoj sali smederevskog Centra za kulturu. Prvacima će se obratiti generalni direktor kompanije Metju Perkins i njegova supruga Nadežda. Posle predstave prvacima će, u holu Centra za kulturu, biti uručen školski pribor.

RSS Kanal