понедељак, 22. фебруар 2010.

Sport minulog vikenda

Atletičar Smedereva, Slobodan Stanković, osvojio je drugo mesto u trci na 8 kilometara u konkurenciji mlađih seniora, na Prvenstvu Srbije u krosu, koje je održano u Borči. Srebrno odličje pripalo je i mlađoj pionirki Dejani Mihajlović u trci na hiljadu metara, dok je treći na cilj stigao mlađi pionir Kristijan Ristić, na deonici od hiljadu 500 metara. Mlađi pioniri Atletskog kluba Smederevo postali su državni prvaci u krosu u ekipnoj konkurenciji, dok su mlađe pionirke zauzele drugo mesto.

Košarkaši Smedereva poraženi su juče u Vranju od domaćeg Juga sa 81: 79, u meču 17 – og kola Prve B lige. U sledećem kolu Smederevci dočekuju ekipu Jagodine.

U derbiju 13 – og kola Prve lige, kuglaši Smedereva pobedili su kao domaćini, na Adi Ciganliji, Ibar iz Kraljeva rezultatom 7:1. Posle ovog kola Smederevci se nalaze na deobi drugog mesta sa Kraljevčanima. U sledećem kolu, za dve nedelje, smederevski kuglaši gostuju Rakovici.

U Rumi je proteklog vikenda održano kadetsko prvenstvo Srbije u džudou. U konkurenciji 170 takmičara iz 60 klubova, dva treća mesta zauzeli su predstavnici džudo kluba Bezbednost iz Smedereva.

RSS Kanal